dołącz do woodowego newslettera

i bądź na bieżąco z nowościami i promocjami


zamknij

czego szukasz?

STUDIO FRYZUR Dominik Degowski

powrót do realizacji

Witamy na pokładzie salonu fryzjerskiego Degowski w Gdańsku! Mieliśmy wielką przyjemność brać udział w tworzeniu tego unikatowego miejsca. Razem z projektantami z BS Studio Projektowe, stworzyliśmy klimatyczny salon fryzjerski z charakterem. Drewno, cegła, metal, rdza, motyw roślinny i światło. Dużo się dzieje, ale całość ze sobą współgra i oddaje energię codziennego życia salonu i jego ludzi. 

Bazą jest drewno. Blaty dębowe z naturalną krawędzią oflis oraz surowe drewno, które zostało użyte do okładziny ściennej OLD WOOD  i na półki ekspozycyjne. Drewniane elementy łagodzą, ocieplają pomieszczenie i razem z zimną cegłą tworzą balans. 

This is wood to nie tylko drewno. Znamy się również dobrze z metalem, który w tym wnętrzu jest doskonałym dopełnieniem. Na wejściu zamontowaliśmy ażurową konstrukcję stalową, która przyjęła rolę garderoby. Czarna stal, malowana proszkowo znalazła się również wokół luster, które są niezbędnym elementem wyposażenia każdego salonu fryzjerskiego. Po przekroczeniu progu salonu, uwagę przyciągają stalowe litery wycięte laserowo, które prezentują nazwę salonu. Poprzez metalowe dodatki, wnętrze staje się industrialne.

Nie sposób przejść obojętnie obok recepcji, której podstawą jest rdzawa stal dająca spektakularny efekt w połączeniu z dębowym kawałkiem litego drewna. Blat kryje w sobie piękne sęki oraz fragmenty wypełnione żywicą.  

Wnętrze Studio Fryzur Dominik Degowskijest inspirujące, energetyczne i funkcjonalne. Dla nas również, każda współpraca z projektantami i inwestorami to synergia, z której powstają niezwykłe rzeczy pełne pasji i pełne #thisiswood 

Na THIS IS WOOD zawsze można liczyć!  Masz pytanie dotyczące wykonawstwa przestrzeni usługowych?  

TUTAJ się możesz z nami skontaktować.  

Projekt: BS Studio Projektowe

Fot. Krzysia Brzozowska